onsdag 30 mars 2011

Tog sista ciggen igår...

Jag bestämde mig igår för att försöka sluta röka.
Så igår tog jag och min man sista ciggen.
Än så länge känns det bra men det har ju bara gått några timmar.

Men den här gången känns det lite lättare.
Lägger all fokus på lilleman, för nån annan anledning till att sluta funkar inte. I alla fall inte för mig. Man är ju rätt korkad som rökare. Jag har försökt att sluta för hälsans skull, pengarna, för min skull, mannens skull osv. Men det har slutat med dåliga ursäkter, och så har jag börjat igen. Men det finns inget som uräktar rökandet när det kommer till lilleman. Som jag ser det så att sluta gör att jag kan lägga dom pengarna på min son, risken för att han ska börja röka när han blir äldre minskar, astma risken minskar, risken för oss att få cancer minskar. Och vem vill utsätta sina barn för en cancersjuk förälder pga rökning..? Sen så luktar man ju. Även om vi alltid tvättar våra händer så måste ju han känna doften av rök varje gång vi tar i honom.

Hur som helst finns det många mycket lättare anledningar att ta till sig när det gäller han. Så det blir han som blir anledningen till att sluta.
Och jag kommer säkert misslyckas men den här gången ger jag mig inte. Jag kommer försöka och försöka tills jag lyckas.
Nu ska jag ta en kopp te och göra mig en macka. Sen är det dags att städa och planera varje minut så att denna dag går fort.
Puss & Hej!

2 kommentarer:

 1. Duktig du är!
  Att misslyckas är att inte försöka, du försöker och det är en vinst i sig.
  *En guldstjärna till dig*

  SvaraRadera
 2. Va gullig du är!!
  Om inte det är peppande så... ;)kommer inom kort när jag samlat på mig mod nog att göra ett nytt försök..och dina ord värmer ;D hoppas du hat det bra med din kärlek kram på dig!!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar ;o)