måndag 20 februari 2012

Förbannade j*vla vårdcentral!!! GRRRRRR!!!!!

Ja, min son är ju inte frisk men började så smått i kväll att bli lite bättre.
Men han har inte maginfluensa utan nått annat, vad vet vi inte. Sjukvårds upplysningen tyckte vi skulle kontakta vårdcentralen för att kolla vad felet är då hon inte tyckte hans symtom liknande influensa.

Men jag fick ju komma in på öppna mottagningen precis innan dom stänger avdelningen för inkommande. Och dummare människor har jag nog aldrig mött.
Jag talade om på telefon hur läget låg till. Och när vi kom in fick vi direkt ett rum att vänta i.
In kommer sedan en läkare som kollade hans näsborrar efter svullnad (vad har spya och diarré med näsan att göra) och tyckte vi skulle ta blod och urin prov.
Han var inte speciellt intresserad över vad jag hade att säga utan sa bara att en sköterskan kommer strax och tar urin och blodprov. Sen gick han. In kommer sedan sköterskan och hämtade oss till ett provrum där han fick ett stick i fingret. Sen fick vi dra av mitt stackars barn byxor och blöja för att sedan sitta och vänta med en kopp redo. Jag försökte vid flertal tillfällen förklara att för att kunna kissa så måste man ju fått i sig vätska, nått min son inte har. Också en anledning till att vi var där. Men jodå dom brukar minsann kissa fick jag spydigt till svar. Efter en stund så bestämde hon att vi skulle tillbaka till det andra rummet igen för att invänta kisseriet. Så jag fick ta min halvnakna son tillbaka till rum 1. Och då började jag riktigt surna till eftersom ingen ville lyssna på mig. När läkaren då väl kom tillbaka så sa han bara att han kommer nog inte kissa eftersom han inte fått i sig vätska idag grattis din dumma j*vel det är ju bara vad jag försökt säga i 40 minuter. Men innan jag fick ta på honom kläderna skulle han vägas. Vad fan spelar vikten för roll??? Kan jag inte bara få ta på stackaren sina kläder..
Han talar i alla fall om för mig att han inte har nån infektion, bra tänkte jag och frågade vad det kunde bero på. Det kunde han inte säga utan urinprov. Jag försökte återigen få klarhet i hur vi ska klara dagen då han inte vill äta eller dricka och att allt han stoppar i sig kommer tillbaka ut i blöjan. Inget svar. Blir förbannad men han ville inte lyssna utan talar om att han ska få tabletter mot diarré och burk att kissa i. Sen kommer han tillbaka med en bok och säger att min son tydligen var för liten för sådana tabletter. IDIOT!!! Det ska väl läkare ha bättre koll på. Och visar mig då vad det står i boken att jag ska göra. Typ allt vi redan försökt hela helgen. Måste då tillägga utan att trampa nån på tårna att han pratade enormt dålig svenska. Jag har väldigt bra erfarenhet av utländska läkare. Men ska dom ha hand om svenska patienter så måste dom kunna såpass att dom åtminstone kan göra sig förstådda och förstå vad man försöker säga. Inte titta på mig frågande och sedan smita iväg utan ett ord. Inte visa en bok med innehåll han inte kunde klargöra för mig och nästan skriva ut tabletter till min son som han inte får lov att ta. Det är ju för fan farligt. Hade han inte kollat, vilket han tack och lov ändå gjorde, så hade jag i god tro gett mitt barn medicin man måste vara minst 3 år för att ta. WTF!!!! ÄR NI HELT J*VLA GALNA!!! DET ÄR MIN 15 MÅNADER GAMLA SON NI HAR ATT GÖRA MED!!

Så vi lämnade vårdcentralen utan nån som helst vetskap om vad han har, inga vettiga svar på hur vi ska få honom att äta eller dricka. Tur nog började han nu på kvälls kvisten att dricka lite vatten, äta lite yoghurt med banan och lite mosade morötter och potatis med smör för att stoppa upp magen lite. Annars hade det varit KSS nästa. Så i morgon ska vårdcentralen få ett trevligt samtal ifrån mig vill jag lova. Utländska (och då menar jag alla utländska inkl danskar!!) läkare kan vara 10 ggr bättre än våra svenska men det förutsätter att dom förstår svenska och kan göra sig förstådda. Annars kan det fan gå illa till. Åååå, så arg så det kryper i mig.
Ska ta en alvedon och gå lägga mig. Godnatt!!

2 kommentarer:

  1. låter som en jobbig dag vännen hoppas att han blir bra snart vi (jag) saknar dej på jobbet :)

    SvaraRadera
  2. Det är vårdcentralen i ett jädra nötskal! Hur ska en sjuk bebis utan vätska i kroppen kissa på befallning? En bebis! Usch!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar ;o)